eee 901 wireless on fedora 10

along with the 1.8.0 driver there’s an intriguing WebUI file.  not sure what it is but the install script builds some stuff (possibly including the driver) and then starts firefox pointing at a local server running on another port.

don’t forget to install make, gcc and kernel-devel before running the script!

Error unpacking rpm package glibc-common-2.8.90-14.i386
エラー: アーカイブの伸長に失敗: ファイル /usr/share/i18n/charmaps/ISO_6937-2-25.gz;490266ab: cpio: open

for the WebUI you also need openssl-devel

of course, the kernel-devel package it’s picked up isn’t the right one for the original kernel – that’s not available through yum.  so we’ll have to update the kernel and reboot…..

oooh, while i’m waiting for the kernel to install – watching videos with compiz enabled works fine now!  😀

although that reminds me – with a 5.1ch ogg movie playing in totem all i’m hearing is the rear channels no matter what sound options i select – at least that’s what happened  on F9.

had filesystem problems when i rebooted and it wouldn’t accept my root password.  booted with the old kernel and it still had the fs probs but accepted my password and fsck’d the problems.  now i’m back with the latest kernel.

looks like the driver compiled okay – and it’s done its mad “and copy the file to /tftpboot” thing as before.  let’s try that WebUI thing again…

the script uses zenity to pop up prompts – extremely slow if you’ve got input methods enabled.  lots and lots of compiling but it still doesn’t work.  whatever, back to the actual driver…

hmm.  it looks like it’s loaded okay.  there’s a ra0 device but networkmanager hasn’t spotted it and i can’t ifup it or rmmod the module.  time for another reboot i think….

didn’t help much.  i can rmmod and modprobe now but nothing happens.

tried adding “alias ra0 rt2860sta” to /etc/modprobe.conf …. no change.

running the webui thingy adds the ra0 interface and locks up the module.  doesn’t appear to have any other effect though. … oh, apart from allocating it an IP6 address.  hmm.

guess i’d better install these 460 updates!  good old rawhide.

on the plus side, fiddling around with this has revealed that there is a monitor mode.  iwconfig ra0 mode monitor works!

Advertisements